Radio klub Cerkno S50E

Radio klub Cerkno

Zahvala upravi ETA Cerkno za donacijo

30. novembra 2019
Objavil: s50u

Člani Radio kluba Cerkno se iskreno zahvaljujemo upravi podjetja ETA Cerkno d.o.o. tovarna elektrotermičnih aparatov za donacijo štirih računalniških kompletov s katerimi bomo opremili prostor namenjenemu sejni sobi in delavnici kjer vsako leto organiziramo tudi radioamaterski krožek za osnovnošolce.

ETA Cerkno EGO Group

Učenci se na urah krožka spoznajo kako se vzpostavi radijsko zvezo z drugim koncem sveta, kako delujejo satelitske zveze, kako potujejo radijski valovi, spoznavajo se z osnovami elektrotehnike in radijske tehnike ter se preizkusijo s spajkanjem enostavnih električnih komponent. Na urah krožka učenci pridobivajo znanja s področja računalništva, s pomočjo računalniških aplikacij si mentorji poenostavijo poučevanje. Na koncu tečaja učenci opravijo izpit, ki je mednarodno usklajen in omogoča uporabo vseh radioamaterskih frekvenc.

Velikodušna donacija bo precej pripomogla k še kakovostnejšemu izvajanju programov radio kluba oziroma skrbi za razvoj tehnične kulture, naš namen je otroke in mladino usmerjati in vzpodbujati k inovativnosti, ustvarjalnosti in raziskovanju. Veselimo se tudi prihodnjega sodelovanja s podjetjem ETA Cerkno kateremu želimo veliko poslovnih uspehov.

radioamaterski krožek
Radioamaterski krožek, tečajniki pri spajkanju vezja
radioamaterski krožek
Radioamaterski krožek, tečajniki pri spajkanju vezja*

Novice

S50CLX DX Cluster sp

V primeru, da želimo na spletnem vmesniku S50CLX DX Clustra ...

IOTA tekmovanje VIS

Med 25.7.2023 in 31.7.2023 je ekipa v sestavi 9A/S50O ( ...

Radioamaterska olimp

Pred nekaj dnevi sem se vrnil iz Italije, kjer je ...

IARU 2023 tekmovanje

Za tekmovanje so se javili Miha-S54MC, Aljaž-S50OA in Tine-S53TM. [singlepic id=823 ...

CQ WW DX SSB kontest

Ker so imeli nekateri mladinci druge obveznosti, sta se tekmovanja ...

Translate »