Radio klub Cerkno S50E

Radio klub Cerkno

Glede na to, da so naše postojanke po hribih okrog stalno – domačih lokacij, smo se odločili, da bomo organizirano delali v največjih kratkovalovnih tekmovanjih, za kar vsako leto izdelamo plan, ki je potem vodilo v vseh naših klubskih aktivnostih. V klubu bi bili pripravljeni začeti z razvojem tudi drugih panog radioamaterstva , pogoj je samo eden, in sicer, da bi eden od članov s svojo aktivnostjo, zagnanostjo in pristopom k delu dal garancijo, da rezultati ne bi izostali. Tudi sedaj se poleg uspešne udeležbe na tekmovanjih ukvarjamo z zbiranjem držav po DXCC listi, kot tudi CQ zon. Rezultat so tri diplome 5BDXCC in ena 5BWAZ, Tone in Danilo pa sta osvojila vsak svojo DXCC 160M, kar je resnično velik dosežek.

Z lokacije na Črnem vrhu je bilo do sedaj vzpostavljenih preko 150 tisoč zvez z radioamaterji iz 320 držav. Od lanske pomladi smo predstavljeni na domači strani na internetu. Domača stran je bila v novembru 1997 ocenjena kot najizvirnejša domača stran v izboru TV Slovenija.

Tekmovalne postojanke članov kluba so poznane in cenjene kot konkurenčne med široko srenjo radioamaterjev sveta, saj so reportaže in zapisi o njih objavljeni v največjih časopisih s področja radioamaterstva , kot so QST, CQ Contest, National Contest Journal, OH DX Ring, CQ ZRS in SCC novice in tudi v drugih časopisih in revijah. Posebno atraktivne pa so fotografije z zimskim motivom postojanke na Črnem vrhu na QSL kartici, ki je bila izdana ob obeležitvi 40-letnice kluba.

Klub je bil tudi sponzor plakete za najtežjo kategorijo v EUHFC tekmovanju, ki ga organizira Slovenija Contest Club.

Načrtov in dela v bodoče je kar precej, saj bo potrebno povečati konkurenčnost tekmovalne lokacije na Črnem vrhu in tudi vseh ostalih. To pomeni predvsem boljše antenske stolpe, večje in kakovostnejše antenske sisteme ter dodatno opremo, ki je je vedno premalo. Še več, veliko več pa bo treba narediti na pripravah in taktiki v tekmovanjih na posameznih frekvenčnih območjih.

In nenazadnje še retorično vprašanje, kaj radioamaterstvo pravzaprav je, hobi, šport ali še kaj tretjega? Pravzaprav je vse to in še kaj zraven, saj je za vsakega radioamaterja to najprej zanimiv hobi, nekaj novega, ki lahko preraste v čisto pravi šport, kar dokazujejo naši visoki tekmovalni dosežki v največjih in najprestižnejših mednarodnih tekmovanjih. To je tudi sredstvo promocije, ne samo kluba, ampak tudi okolja, v katerem delujemo. Seveda pa je tudi znano, da so in smo prav radioamaterji v preteklosti posredovali zveze in informacije, ko so vsi drugi sistemi zvez odpovedali!

Prav in pošteno pa se je ob koncu tega zapisa zahvaliti vsem večjim in manjšim sponzorjem, ki so s svojimi prispevki omogočili, da smo lahko z veliko lastnega dela in znanja vzpostavili tako dobre pogoje za tekmovalno dejavnost in tudi vsem sedanjim in bivšim članom za vsako delovno uro in finančne prispevke, ki so vsi vgrajeni v uspehe kluba. Tako naj bo še naprej!

Miran Vončina, S50O

Strani: 1 2 3

Novice

CQ WW DX SSB kontest

Ker so imeli nekateri mladinci druge obveznosti, sta se tekmovanja ...

S50CLX Live DX Clust

Dobro jutro v novo leto 2021. Izpod Triglava iz Kekčeve dežele ...

24 ur v CQ WW RTTY 2

Rezultati dogajanja mladim HAM-om v CQ WW RTTY 24 urnem ...

Postavitev antene za

V idealnem vremenu smo na klubski lokaciji Črni vrh nad ...

Radioamaterski HAM C

V tednu od 27. julija do 2. avgusta smo izvedli ...

Translate »