Radio klub Cerkno S50E

Radio klub Cerkno

Očistimo Slovenijo

2. marca 2012
Objavil: s50u

Radio klub Cerkno se je tudi letos udeležil akcije Očistimo Slovenijo 2012, ki je potekala v soboto 24. marca 2012 pri čiščenju okolice ceste med Počivalom in postojanko našega kluba na Črnem vrhu.

Nedelja, 25. 03. 2012
Udeleženci akcije na območju cerkljanske občine so skupno zbrali 24,7 tone odpadkov, od tega 6 ton in pol embalaže, 8 ton in pol mešanih odpadkov, tono in pol gum, 4 tone salonitnega azbesta, tri tone in pol kovin, 120 kg stekla in 100 kg nevarnih odpadkov. Večino odpadkov, ki so jih včeraj prostovoljci pobrali iz narave in odložili ob prometnice, so ekipe podjetja Komunala Idrija včeraj že tudi odpeljale za nadaljnjo uporabo oziroma deponiranje. (Vir: Primorski val)

Sobota, 07. 04. 2012
Pred 14 dni smo v Sloveniji pristopili k akciji »Očistimo Slovenijo 2012«. Ta je bila tudi letos zelo uspešna, saj se je na dan akcije čiščenja udeležilo več deset tisoč ljudi. Številke so po večini občin, kjer so se odločili za izvedbo projekta, zbrane, tako tudi na Cerkljanskem. V občini Cerkno je bilo letos v okviru akcije »Očistimo Slovenijo« zbranih 6500 kg embalaže, 8500 kg mešane embalaže, 1500 kg pnevmatik in njim podobnih odpadkov, zbranih kovinskih odpadkov je bilo za 25 ton, stekla 120 kg in drugih nevarnih odpadkov za približno 100 kg. Občina Cerkno je poseben poudarek namenila zbiranju azbestnih odpadkov, teh je bilo za 61 ton, večino njih pa so že odstranili v zbirni center v Raskovcu. Na Cerkljanskem, tako v Cerknem kot po vaseh, je za izvedbo projekta skrbelo 27 koordinatorjev, v čistilni akciji je sodelovalo kar 653 ljudi. Dan poprej je okolico vrtca in šole čistilo 98 otrok – vrtičkarjev in osnovnošolcev. Še ena je posebnost letošnje prostovoljske akcije »Očistimo Slovenijo« v Občini Cerkno. Posamezna prostovoljna gasilska društva so namreč zbirala staro železo. (Vir: Primorski val)Comments are closed.

Novice

Novi člani Radio kl

18. junija 2019 je v prostorih Radio kluba Cerkno opravljalo ...

Podelitev ZRS nagrad

Na razširjenem sestanku Upravnega odbora Radio kluba Cerkno, ki je ...

Redni tedenski SKED

Vabimo vse člane Radio kluba Cerkno S50E in ostale simpatizerje, ...

Prejemnik Bevkovega

Prvega oktobra občina Cerkno praznuje občinski praznik v spomin na ...

Radioamaterski ham k

RADIOAMATERSKI HAM KAMP 2018 je za nami. Od torka 7. avgusta ...

Translate »